tiistai 28. lokakuuta 2008

Kiitos luottamuksesta äänestäjilleni!

Olo on vaalituloksen jälkeen ollut iloisen hämmentynyt. En osannut odottaa tällaista määrää ääniä. Kiitän kaikkia luottamuksenosoituksia. Tosissani olen lähtenyt mukaan tekemään Turusta lapsiystävällisempää, perheet ja heidän elämäntilanteensa paremmin huomioon ottavaa Turkua.

Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, yhteisvastuullisuus ja vapaus valita ovat tärkeinä pitämiäni arvoja, joiden pohjalta lähden niin sydämellä kuin arkijärjellä tekemään päätöksiä ja omia poliittisia mielipiteitä muodostamaan, parhaaseen mahdolliseen tietämykseen tietysti nojaten.

Kuulin tänään neuvolassa 5-vuotiaan kanssa tarkastuksessa olessani terveydenhoitajalta, että Turkuun oltaisiin saatu neljä perhetyöntekijää myös niiden perheiden käyttöön, jotka eivät ole lastensuojelun piirissä. Tämä on oikea suunta, mutta paljon parannettavaa on vielä. Palvelu on maksullista ja miten neljä perhetyöntekijää riittää Turun kokoiseen kaupunkiin? Ennaltaehkäisevää kehitystyötä on tehtävä, jotta lapsiperheille järjestyy apua kriisin hetkellä. Välittömästi saatu tilapäinen apu on paras keino turvata perheen jaksaminen ja sillä on merkitystä kaikkien perheenjäsenten hyvinvoinnille ja näin kauaskantoisia vaikutuksia tulevaisuuteen.


Pyrin myös vaikuttamaan vahvasti julkisen terveydenhuollon kehittämiseen laadukkaaksi ja kokonaisvaltaisesti ihmisen ja hänen elämänpiirinsä huomioon ottavaksi, jokaiselle henkilökohtaisia räätälöityjä ratkaisuja tekeväksi. Tällä on myös ennaltaehkäisevä vaikutus. Ikäihmisten hoito ja hoiva, omaishoito ja neuvolatoiminnan kehittäminen on sydämen asianani.

Toimin niin, että jatkossakin Turussa voi valita elämäntilanteeseen sopivan asumisratkaisun ja vaihtoehtoja on tarjolla. Kaavoitusta suunnitellaan ihmisen -ei rahan- ehdoilla, ja luonto- ja maisema-arvot on huomioitava. Lapsiystävällinen kaavoitus on hyväksi meille kaikille.

Olen toiminut Turun luonnonsuojeluyhdistyksessä 90-luvulla aktiivisesti ja ympäristöarvot ovat tärkeitä päätöksenteossani. Ilmastomuutos pakottaa meitä enenevssä määrin vaikuttamaan poliittisella ohjauksella ihmisten arkisiin valintoihin, tässä joukkoliikenteen kehittäminen kaikille houkuttelevaksi on tärkeää.

Kultuurivuosi 2011 on Turulle upea mahdollisuus ja siihen on satsattava. Kulttuuri monimuotoisuudessaan on elämän rikkaus.

Pitämällä huolta toisistamme ja ympäristöstä saamme kustannushyötyä nyt ja tulevaisuudessa ja mikä tärkeintä enenevästi inhimillistä hyötyä. Talouden tasapainotukseen voi löytyä keinoja myös investoimalla uusien järjestelmien kehittämiseen eikä vain syytämällä rahaa vanhoihin rakenteisiin.

Rakentavaa yhteistyötä haluan tehdä, että huomisen Turku huolehtii hyvinvoinnistasi ja luo turvallista arkea meille kaikille.



Päivi Pietari