keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Lautturin päiväkodin tulevaisuus


Lautturinkadun päiväkoti sai jymy-yllätyksenä 60-vuotislahjaksi lakkautusuhan. Tästä me lasten vanhemmat ja päiväkodin henkilökunta saimme lukea 24.5. paikallislehdestä.

Kaupunginhallitukselle toimitetussa toimitiloja kartoittavassa selvityksessä ehdotettiin Hirvensalosta Lautturinkadun päiväkodin myymistä. Selvityksessä tuotiin harhaanjohtavasti esille, että Haarlan koulun käyttöaste olisi 67% ja annetaan ymmärtää, että Haarlan päiväkodissa saattaa olla lisäkapasiteettia päivähoidon käyttöön. Tämä tieto on väärä. Saaren kaikki päiväkodit ovat käyttöasteeltaan 100% ja lapsia on jonossa.

Perusteluna ehdotukselle on myös, että päiväkodin tilat ovat vanhat peruskorjauskuntoiset ja käyttöön epäkäytännölliset. Tilakartoittajan näkemys asiasta on kovin yksipuolinen.

Rakennuksessa toimivat ihmiset voivat hyvin. Parempaa piha-aluetta lasten ulkoleikkialueena on vaikea löytää. Päiväkotimme on niin lasten, vanhempien kuin hoitoväen mielestä ilmapiiriltään lämminhenkinen, kodikas, viihtyisä, luonnon kunnioittamiseen opettava sekä inhimillisesti kustannustehokas, jolla on kauaskantoiset vaikutukset lastemme tulevaisuuteen.

Mistä Hirvensalosta olisi osoittaa korvaavat tilat? Kuka haluaa tontin? Saaren pohjoisosasta vietiin jo koulu ja nyt ollaan viemässä päiväkoti. Ehdotuksen takana on vain lyhytnäköinen rahallisen hyödyn tavoittelu lasten kustannuksella. Me emme ehdotusta hyväksy ja taistelutahtomme päiväkotimme puolesta on vahva.

Vietämme tänään avoimia ovia päiväkodilla klo 15-17. Tervetuloa!

Lautturin perheiden ja henkilökunnan puolesta

Päivi Pietari
Lautturin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja

Järjestimme mielenosoituksen 25.5. kaupunginhallituksen kokousta ennen kävelykadulla. Sitä uutisoitiin monissa tiedotusvälineissä, mm. Turku-tv:ssä, alueuutisissa.
Eilisessä Turun Sanomissa olimme etusivun kuvallamme näyttävästi esillä. Tässä kuvia mielenosoituksestamme.